Viesnīcu tīkls “AccorHotels” atsakās no sprostos dētām olām

2016. gada 23. Decembris

AccorHotels Group, piektais lielākais viesnīcu tīkls pasaulē, paziņojis par atteikšanos no sprostos dētām olām Eiropā un citos lielākajos tirgos līdz 2020. gadam. Latvijā AccorHotels Group tīklā ir viesnīcas Pullman Riga Old Town, Ibis Riga Centre, Ibis style Riga un Mercure Riga Centre. Vienošanās panākta pārrunās ar starptautisko dzīvnieku aizstāvības organizāciju apvienību Open Wing Alliance, kuru Latvijā pārstāv “Dzīvnieku brīvība”.

“AccorHotels” viesnīcu tīkls, kas aptver vairāk nekā 4000 viesnīcas 95 pasaules valstīs, atjauninājis savu sociālās atbildības politiku, iekļaujot tajā apņemšanos pilnībā atteikties no olām un olu produktiem, kas iegūti no sprostos turētām vistām. Pārejas posms noteikts līdz 2020. gadam Eiropā un citos lielākajos tirgos, bet atlikušajos tirgos pāreja notiks 8 gadu laikā.

“Mūsu veselīgas un ilgtspējīgas pārtikas vadlīnijas parāda mūsu apņemšanos uzlabot viesiem piedāvāto maltīšu kvalitāti. Mūsu uzmanības centrā ir viesu veselība un taisnīgi darījumi ar zemniekiem, kā arī vides aizsardzība un dzīvnieku labturība,” norāda Amirs Nahajs, AccorHotels pārtikas un dzērienu nodaļas izpilddirektors.

Jau šobrīd AccorHotels grupas Austrijas un Šveices viesnīcās visas olas un olu produkti nāk no brīvās turēšanas apstākļos turētām vistām, bet Vācijas un Francijas viesnīcās to īpatsvars ir vairāk nekā 60%. Latvijā izmaiņas skars Pullman Riga Old Town, Ibis Riga Centre, Ibis style Riga un Mercure Riga Centre.

“Šis ir lielisks piemērs, kā uzņēmums ar mūsdienīgiem lēmumiem var būtiski uzlabot  dzīves apstākļus neskaitāmiem dzīvniekiem. Mums ir patiess prieks, ka arī Latvijā uzņēmumi veic šādas izmaiņas savā korporatīvajā politikā,” norāda organizācijas “Dzīvnieku brīvība” vadītājs Aivars Andersons”.

AccorHotels Group lēmums turpina nesen izskanējušos viesnīcu tīkla InterContinental Hotel Group un mazumtirdzniecības veikalu tīklu Lidl un Kaufland paziņojumus par atteikšanos no sprostos dētām olām un olu produktiem.

Tags: