Lielākais majonēzes ražotājs Latvijā – “Francis” – ir apņēmies atteikties no sprostos dētām olām. Tas nozīmē, ka tūkstošiem vistu būs brīvas no ciešanām sprostos. Viņas varēs staigāt pa zemi un brīvi izplest spārnus!
Uzņēmums, kas ražo majonēzi "Francis" – SIA “Balttur-R” – apņēmies pilnībā noslēgt pāreju prom no sprostu olām visā savā produkcijā līdz 2027. gada 1. janvārim.
Uzņēmums savā mājaslapā ziņo, ka atbalsta kustību pret dējējvistu turēšanu šauros būros un jau kopš 2023. gada majonēzes "Francis" ražošanā izmanto arī olu produktus, kas iegūti no kūtīs turētām vistām.
Trešdien, 11. decembrī, sākusies pieteikšanās ikgadējam dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!
Šogad rekordliels skaits jeb vairāk kā 13 000 cilvēku janvāri uzsāka ar apņemšanos ēst mazāk dzīvnieku produktu, tos aizstājot ar augu produktiem izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” ietvaros.
"Dzīvnieku brīvība" meklē atbildīgus un ambiciozus cilvēkus, kuri vēlas ar savu darbu sasniegt vislabākos rezultātus dzīvnieku labā.
Izsludināta labdarības akcija, kuras ietvaros līdz 31. augustam iespējams klausīties dzejas lasījumus pa telefonu, vienlaikus ziedojot "Dzīvnieku brīvības" darbam.
Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražotājs “Food Union” ciešā sadarbībā ar piegādātājiem spējis pāriet no sprostos dētu olu uz kūtī dētu olu izmantošanu pankūku ražošanā.