Restorānu tīkls "Vairāk Saules" apņemas atteikties no sprostos dētām olām

28.05.2024

Restorānu tīkls "Vairāk Saules" publicējis apņemšanos līdz 2025. gada beigām pilnībā atteikties no sprostos dētām olām un to produktiem.

Uzņēmums norāda, ka šis lēmums ir daļa no centieniem nodrošināt, ka “Vairāk Saules” produkti atbilst augstākajiem kvalitātes un ētikas standartiem. Uzņēmuma spertais solis aiztaupīs ciešanas daudzām vistām, kurām vairs nebūs jācieš šauros sprostos, bet tā vietā būs iespēja staigāt brīvāk un izplest spārnus.

Kopā tīklā "Vairāk Saules" ir 7 restorāni, visi atrodas Rīgā. "Vairāk Saules" piedāvā ēdienus gan no Eiropas, gan Āzijas virtuvēm – kopā līdz pat 240 ēdieniem no itāļu, austriešu, indiešu, slāvu, japāņu, ķīniešu un taizemes virtuvēm.

Kļūsti par

atbalstītāju

Ikmēneša atbalsts palīdzēs “Dzīvnieku brīvībai” ilgtermiņā strādāt, izcīnot arvien jaunas uzvaras dzīvnieku labā Latvijā.

Jaunumi

Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi – piedalies izaicinājumā “Neapēd zemeslodi 2025”!

Trešdien, 11. decembrī, sākusies pieteikšanās ikgadējam dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Lielākais majonēzes ražotājs Latvijā "Francis" atsakās no sprostiem

Latvijā vispārdotākās majonēzes "Francis" ražotājs – SIA “Balttur-R” – apņēmies pilnībā noslēgt pāreju prom no sprostu olām visā savā produkcijā līdz 2027. gada 1. janvārim.

Izaicinājuma "Neapēd zemeslodi 2024" rezultāti

Šogad rekordliels skaits jeb vairāk kā 13 000 cilvēku janvāri uzsāka ar apņemšanos ēst mazāk dzīvnieku produktu, tos aizstājot ar augu produktiem izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” ietvaros.

Meklējam brīvprātīgos sociālo tīklu moderatorus

"Dzīvnieku brīvība" meklē atbildīgus un ambiciozus cilvēkus, kuri vēlas ar savu darbu sasniegt vislabākos rezultātus dzīvnieku labā.

Literatūras žurnāls “Strāva” izziņo labdarības dzejas tālruni par dzīvnieku tēmu

Izsludināta labdarības akcija, kuras ietvaros līdz 31. augustam iespējams klausīties dzejas lasījumus pa telefonu, vienlaikus ziedojot "Dzīvnieku brīvības" darbam.

Uzņēmums "Food Union" noslēdzis pāreju prom no sprostos dētām olām

Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražotājs “Food Union” ciešā sadarbībā ar piegādātājiem spējis pāriet no sprostos dētu olu uz kūtī dētu olu izmantošanu pankūku ražošanā.

Noskaidroti gardākie aizvadītā gada jaunie augu valsts produkti

Sabiedrības balsojumā noskaidroti labākie aizvadītā gada vegāniskie produkti. Laureātu vidū ir tādi uzņēmumi kā Lidl, Atlantika, Alpro, Avenei, Orkla u.c.