Restorānu tīkls "Vairāk Saules" publicējis apņemšanos līdz 2025. gada beigām pilnībā atteikties no sprostos dētām olām un to produktiem.
Uzņēmums norāda, ka šis lēmums ir daļa no centieniem nodrošināt, ka “Vairāk Saules” produkti atbilst augstākajiem kvalitātes un ētikas standartiem. Uzņēmuma spertais solis aiztaupīs ciešanas daudzām vistām, kurām vairs nebūs jācieš šauros sprostos, bet tā vietā būs iespēja staigāt brīvāk un izplest spārnus.
Kopā tīklā "Vairāk Saules" ir 7 restorāni, visi atrodas Rīgā. "Vairāk Saules" piedāvā ēdienus gan no Eiropas, gan Āzijas virtuvēm – kopā līdz pat 240 ēdieniem no itāļu, austriešu, indiešu, slāvu, japāņu, ķīniešu un taizemes virtuvēm.
Trešdien, 11. decembrī, sākusies pieteikšanās ikgadējam dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!
Latvijā vispārdotākās majonēzes "Francis" ražotājs – SIA “Balttur-R” – apņēmies pilnībā noslēgt pāreju prom no sprostu olām visā savā produkcijā līdz 2027. gada 1. janvārim.
Šogad rekordliels skaits jeb vairāk kā 13 000 cilvēku janvāri uzsāka ar apņemšanos ēst mazāk dzīvnieku produktu, tos aizstājot ar augu produktiem izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” ietvaros.
"Dzīvnieku brīvība" meklē atbildīgus un ambiciozus cilvēkus, kuri vēlas ar savu darbu sasniegt vislabākos rezultātus dzīvnieku labā.
Izsludināta labdarības akcija, kuras ietvaros līdz 31. augustam iespējams klausīties dzejas lasījumus pa telefonu, vienlaikus ziedojot "Dzīvnieku brīvības" darbam.
Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražotājs “Food Union” ciešā sadarbībā ar piegādātājiem spējis pāriet no sprostos dētu olu uz kūtī dētu olu izmantošanu pankūku ražošanā.