Zootehnikums ir radiožurnāls par dzīvniekiem, sabiedrību, zinātni un kūkām, kurā izklaidējoši, izglītojoši un neierasti tiek runāts par cilvēku un pārējo sugu attiecībām saistībā ar vidi, uzturu un ētikas dilemmām.
Pārsvarā raidījumā tiek runāts tieši par dzīvniekiem un to, kas ar viņiem notiek aiz slēgtām durvīm un aiz sienām bez logiem. Taču dzīvnieku audzēšana un nonāvēšana ir elle arī cilvēkiem, kas ir spiesti strādāt lopkautuvēs.
Kā ir strādāt dzīvnieku kautuvē? Kā darbinieki tiek galā ar stresu un citām darba blaknēm? Nav viegli atrast kādu, kas labprātīgi to izvēlas kā darbu, taču daudziem tā nav brīva izvēle. Kamēr veikalos pērk gaļu, kādam tas ir jādara un kāds piekritīs, bet par kādu "cenu"?
Par to šoreiz raidījumā, apspriežot kāda Latvijā veikta sociālās un kultūras antropoloģijas pētījuma rezultātus.
Aug pieprasījums un inovācijas dzīvnieku izcelsmes produktu alternatīvām. Patērētāji par 2022. gada labākajām jaunajām alternatīvām Latvijā atzinuši sojas šašliku, auzu dzērienu, musli un zefīrus bez
"Lapsu tūrē", kurā sabiedrība pieprasa izbeigt kažokādu iegūšanu, pārstāvētas 55 Latvijas pilsētas un ciemi. Lapsēnu viesošanās daudzviet ir guvusi plašu atbalstu, uz kopīgu aicinājumu kažokādas
Šonedēļ Saeima skatīs priekšlikumu samazināt PVN svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām, piena produktiem. Iniciatīvas virzītāji apgalvo, ka tas uzlabošot vietējo ražotāju konkurētspēju un nodrošināšot
Biedrība “Dzīvnieku brīvība” aicina piedalīties Latvijā vēl nebijušā akcijā “Lapsu tūre”, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības un lēmējvaru uzmanību nevajadzīgajām dzīvnieku ciešanām zvēraudzētavās un
Pusdiennakti garas maiņas ar īsu pārtraukumu, pārapdzīvotība nolaistos mitekļos, niecīgas algas un sociālo garantiju neesamība – šādiem apstākļiem savus darbiniekus pakļauj ne viens vien gaļas
Ziņojums par mūsu 2019. gada projektiem, darba rezultātiem un budžetu.